Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE), Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,18 azalırken, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 6,67, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,37 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6,87 artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Haziran ayı verilerini açıkladı. Buna göre Tarım ÜFE, 2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,18 azalırken, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,67, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,37 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6,87 artış gösterdi.
Aylık değişim; tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 0,20 azalış olurken, ormancılık ürünlerinde yüzde 0,42 ve balıkçılıkta yüzde 0,09 artış gerçekleşti.
En yüksek aylık artış canlı hayvan ve hayvansal ürünler ana grubunda oldu.
Bir önceki aya göre; tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 0,86, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler ana grubunda yüzde 0,91 artış olurken, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,14 azalış gerçekleşti.
Alt tarım gruplarından sebzeler bir önceki aya göre yüzde 1,23 azaldı.
Alt tarım gruplarından çeltikte yüzde 3,76, diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler grubunda yüzde 6,30 azalış olurken, canlı kümes hayvanları ve yumurtalar grubunda yüzde 5,48 artış gerçekleşti.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın