Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE), Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,18 azalırken, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 6,67, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,37 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6,87 artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Haziran ayı verilerini açıkladı. Buna göre Tarım ÜFE, 2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,18 azalırken, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,67, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,37 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6,87 artış gösterdi.
Aylık değişim; tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 0,20 azalış olurken, ormancılık ürünlerinde yüzde 0,42 ve balıkçılıkta yüzde 0,09 artış gerçekleşti.
En yüksek aylık artış canlı hayvan ve hayvansal ürünler ana grubunda oldu.
Bir önceki aya göre; tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 0,86, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler ana grubunda yüzde 0,91 artış olurken, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,14 azalış gerçekleşti.
Alt tarım gruplarından sebzeler bir önceki aya göre yüzde 1,23 azaldı.
Alt tarım gruplarından çeltikte yüzde 3,76, diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler grubunda yüzde 6,30 azalış olurken, canlı kümes hayvanları ve yumurtalar grubunda yüzde 5,48 artış gerçekleşti.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Yaban Domuzları Mahalleye İndi: O Anlar Kamerada

İnegöl’de İki Arkadaş Saniyelerle Ölümden Kurtuldu

Galatasaray Maçı Öncesi RAMS Park’ta Dikkat Çeken Görüntüler

Yemek ocağa kendi çıktı, onlarca yorum aldı

Bu işin suyu çıktı dedirtecek talep!

Onlarca kişi peşinden koştu! Yorumlara tepki yağdı

İnegöl’de sosyal medyaya yansıyan af çağrısı gündem oldu

Erdoğan'ın bu sözleri 32 yıl sonra Bursa'da ortaya çıktı

İnegöl’de Ahmet Türkel Çevre Yolu’nda drift yapan sürücüye ağır ceza

İnegöl’de Alevler Yükseldi! Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

İnegöl’de “Terzi kendi söküğünü dikemez” dedirten görüntü



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın