Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Kepezli Mahallesi yakınındaki Suriye sınırında bekleyen Suriyelilerin, kontrollü bir şekilde Türkiye’ye geçişleri başladı.
Suriye’nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde PYD, Özgür Suriye Ordusu (ÖSÖ) ve IŞİD’in bölgedeki çatışmaları nedeniyle ve koalisyon uçaklarının bombalarına hedef olmamak için Suriye halkı Türkiye sınırına sığındı.
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Kepezli Mahallesi yakınındaki Suriye sınırında bekleyen Suriyelilerin Türkiye’ye geçişleri kontrollü bir şekilde başladı. Askeri birliklerin kontrolü altında başlayan geçişler esnasında hasta ve yaralı Suriyeliler için ambulans ve AFAD ekipleri hazır bir şekilde bekledi. Suriyeliler, kayıt işlemleri ve kontrollerinin ardından minibüslere bindirilerek çadır kentlere gönderildi. Türkiye’ye geçişler devam ediyor. Suriyeli vatandaşlar, "DEAŞ yurdumuzu talan etti. Biz de topraklarımızı, evimizi, her şeyimizi bırakıp kaçtık. Sadece elbiselerimizi ve ailemizi alıp geldik. Topraklarımız biçilmeyi, hasat edilmeyi beklerken o şekilde bırakmak zorunda kaldık. Biz bunu hak edecek ne yaptık" diyerek duygularını ifade ettiler.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın