Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, paralel yapıya yönelik yapılan operasyonları değerlendirerek "Yanlış yapanlar var ise mutlaka hukuk önünde yanlışlarının hesabını verecektir" dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu bugün makamında ziyaret eden Bakan Hayati Yazıcı, burada basın mensuplarının İstanbul Emniyeti’ndeki paralel yapıya yönelik yapılan operasyonlarla ilgili sorularını cevaplandırdı. Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu kaydeden Bakan Hayati Yazıcı "En üstün güç hukuk ve adalettir. Herkes yaptığının yapmadığının hukuk ölçülerini içinde hesabını vermek durumundadır. Bu soruşturmalar ve bu soruşturmalar bazında gözaltına alınanlar mutlaka hukuka uygun olarak yapılır, yapılıyor. Dolayısıyla hukukla ilgili olarak yapılacak işlemlerle ilgili olarak benim şu aşamada yapacağım bir değerlendirme yoktur. Süreçlerde yanlış yapanlar var ise mutlaka hukuk önünde yanlışlarının hesaplarını verecektir. Dolayısıyla buradaki çalışmanın hedefi; herkesin hukuk ölçüleri içerisinde kalıp kalmadığı, hukuk ölçüleri içerisinde kalmamış ise kalmadığı eylemin cezasını yaptırımını yargı önünde müstahak olduğu yaptırıma uğramasıdır. Çok doğal süreçtir. Gözetim altına kimse keyfi olarak alınmaz. Mutlaka gözetim altına alınanlar ilgili gerek kolluğun gerek savcılığın elinde derlenmiş, toparlanmış bir hazırlık aşamasıyla bağlantılı kanıtlar mutlaka var ki gözetim altına alma gerekmiştir. Yoksa durup dururken ’şu insanları gözetim altına alalım da bunlara bir bakalım ne yapmışsa ne etmişse onlara soralım’ diyerek gözaltı prosedürü olmaz. Bu açıdan baktığımızda yapılan işlemleri sükunetle beklemek durumundayız. inşallah hayırlı olur" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ziyaretinin anısına Bakan Hayati Yazıcı’ya gümüş işlemeli hediye verirken, ardından Bakan Yazıcı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret etti. Genç de Bakan Hayati Yazıcı’ya Kanuni Sultan Süleyman’ın tuğrasının yer aldığı bir tablo hediye etti.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler

İnegöl'de 4 katlı apartmandaki kaçak yapı yıkıldı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın