Prof. Dr. Üstün Dökmen, yılgınlık duygusunun başarıyı olumsuz etkileyeceğini belirterek, insanların yaşamları boyunca yılmazlık duygusuyla hareket etmeleri gerektiğini söyledi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin düzenlediği ’Kaliteli İletişim ve Yaşam Sevinci’ konulu seminerde konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen, yılmazlık ve yılgınlık duygularının insan hayatını nasıl etkilediği konusundaki tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı. Kitapları, oyunları ve televizyon programları ile kitleleri konferanslarında bir araya getiren Prof. Dr. Üstün Dökmen, İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri ile buluştu.
Yılgınlık duygusu içinde iyileşme olamayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Dökmen, “Yılmazlık duygusu yani pes etmemek, umudu kesmemek önemlidir. Türk kültüründe yılgınlık olduğu kadar yılmazlık duygusu da var. Anadolu kültürü bunları bize gösteriyor. Yılmaz olmak, işlevsel yaşamak gerekiyor” dedi.
Dinleyicilere hedeflerinden asla vazgeçmemeleri konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Dökmen, “Hayatınızda ilk 30 yıl kötü geçtiyse, sonraki 60 yılın nasıl iyi olması gerektiğini düşünmelisiniz. Vazgeçmemek, pes etmemek önemli kavramlar. Benim her zaman mutluluğu anlattığımı sanıyorlar. Her zaman mutlu olamazsınız. Her durumda mutlu olmak zorunda değiliz ama güçlü olmak zorundayız” diye konuştu.
Pozitif bilimin önemli olduğunu söyleyen Dökmen, “Pozitif bilimde veri istenir. Gözlenebilen şeyler üzerinden gözlem yapıp veri toplamamız gerekiyor. Pozitif bilginin ürettiği bilgi değişkendir. Yıllar önce tereyağı ve yumurtanın öldüreceğini söylediler fakat günümüzde bu iki besin aklandı. Yani pozitif bilim dogmatik ve durağan değildir, değişir. Sorular aynıdır, cevaplar değişir. Pozitif bilim dışında ise sorular değişir, cevaplar aynıdır. Bu bilimden uzak kalınca her şeyi kaybedersiniz” ifadelerini kulandı. Prof. Dr. Dökmen, farklı bakış açılarının insanı geliştirebileceğini de sözlerine ekledi.
Konferans İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Halil Yetkin’in Prof. Dr. Üstün Dökmen’e plaket takdimi ile sona erdi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl’de İki Arkadaş Saniyelerle Ölümden Kurtuldu

Galatasaray Maçı Öncesi RAMS Park’ta Dikkat Çeken Görüntüler

Yemek ocağa kendi çıktı, onlarca yorum aldı

Bu işin suyu çıktı dedirtecek talep!

Onlarca kişi peşinden koştu! Yorumlara tepki yağdı

İnegöl’de sosyal medyaya yansıyan af çağrısı gündem oldu

Erdoğan'ın bu sözleri 32 yıl sonra Bursa'da ortaya çıktı

İnegöl’de Ahmet Türkel Çevre Yolu’nda drift yapan sürücüye ağır ceza

İnegöl’de Alevler Yükseldi! Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

İnegöl’de “Terzi kendi söküğünü dikemez” dedirten görüntü

İnegöl'de çay bahçesinde yedi içti hesabı ödemedi



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın