Anadolu Endüstri Holding, Migros’un yüzde 40.25 hissesi için hisse başına 26 lira alım fiyatı teklif etti.
Migros hisselerinin yüzde 40.25’ini almak için Yazıcılar Holding’in bünyesinde bulunan ve Tuncay Özilhan’ın sahip olduğu Anadolu Endüstri Holding’in görüşmelere başlandığı bildirildi. Migros ve Anadolu Endüstri’nin hissedarı olan Yazıcılar Holding’ten Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bağlı ortaklığımız Anadolu Endüstri Holding A.Ş. ("AEH"), Migros Ticaret A.Ş. ("Migros")’nin sermayesinin yüzde 40,25’ini temsil eden hisselerin dolaylı olarak satın alınmasına yönelik bağlayıcı olmayan teklifini, Migros’un nihai ana ortağı olan BC Partners’a vermiştir. Pay başına 26,0 TL alım fiyatı teklif edilmiş olup, münhasıran görüşmelere başlanmıştır. Sözkonusu işlem, pay alım teklifinde bulunma zorunluluğu gerektirmeyecek şekilde planlanmakta olup, işlem sonrasında, belirli şartlar dahilinde, Migros’un yönetim kontrolünün BC Partners ve AEH tarafından eşit olarak paylaşılması öngörülmektedir.
BC Partners ile durum tespit süreçleri (due diligence) dahil münhasıran müzakere süreci devam etmektedir.Bu süreçte tarafların herhangi bir anlaşmaya varacaklarına dair bir kesinlik bulunmamaktadır.Anlaşmaya varılması halinde işlemlerin sonuçlandırılması, Sermaye Piyasası Kurulu dahil ilgili resmi makam ve kurumlardan alınacak izinlere bağlıdır.Gelişmeler olduğunda kamuoyu usulüne uygun olarak bilgilendirilecektir.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler

İnegöl'de 4 katlı apartmandaki kaçak yapı yıkıldı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın