Adı yeni duyulmaya başlanan Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı, üniversite mezunlarına yeni ve yüksek kazançlı iş imkanı sunuyor.
Türkiye’de yeni trend haline gelen konuyla ilgili Aspir Eskişehir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve SRC5 Eğitim Merkezi Sorumlusu Hüda Doğan bilgi verdi. Tehlikeli madde üreten, taşıyan, depolayan firmaların bir danışman bulundurması zorunluluğu içeren tebliğ, 30 Haziran’da yürürlüğe girdi. İlgili tebliğe göre; tehlikeli madde paketleyen, dolduran, ambalajlayan firmalarda Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı (TMGD) bulundurma zorunluluğu olacak, şimdiden birçok firma çalıştıracak TMGD aramaya başladı.
YÜKSEK MAAŞ
Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı adı yeni ama mesleğe girenleri yüksek bir maaş bekliyor. Türkiye’de sadece 500 sertifikalı danışman olduğu belirtiliyor, bu anlamda eleman açığı büyük. Danışmanlar, Firma başına 2- 2 bin 500 lira ücret alabiliyor. Bir firmaya bağlı ya da bağımsız çalışabiliyorlar, en fazla 5 firma ile çalışabiliyorlar. Bu sayede 12 bin 500 lira para kazanma imkanına da sahip olabiliyorlar. Uygulama akaryakıt istasyonları bölge bayileri için 30 Haziran 2015’den itibaren yürürlüğe girdi. Türkiye’de 15 bin akaryakıt istasyonu olduğu düşünülürse binlerce üniversite mezunu genç danışman olarak binlerce lira kazanabilecek.
70 PUAN ALMAK YETERLİ
Aspir Eskişehir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve SRC5 Eğitim Merkezi Sorumlusu Hüda Doğan, TMGD olabilmek için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini anlattı. Doğan, şunları kaydetti:
“Danışman olmak için, 4 yıllık üniversite mezunlarının bölüm ayrımı olmaksızın kursa katılıp Ulaştırma Bakanlığı’nın açtığı sınavdan 70 ve üzeri puan almak gerekiyor. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, sınavı Türkiye’de ilk kitap açık girilen sınavdır.”
80 BİN AÇIK VAR
Doğan, yeni yürürlüğe giren tebliğ sonrasında özellikle tehlikeli madde ile çalışan firmaların danışman aradığını kaydederek, şunları söyledi:
“Birçok firma yüksek maaşla TMGD arıyor. Türkiye’de 80 bin kişilik Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı açığı var, firmalar danışman arıyor çünkü danışman bulundurmamanın cezası çok yüksek. Birçok firma bizden danışman konusunda yardım istiyor, biz de kurumumuzu arayıp danışman temin etmek isteyen firmalara başarılı olan kursiyerlerimizi tavsiye edebiliyoruz, böylelikle kursiyerlerimizi istihdama da yönlendiriyoruz.”
EĞİTİM SÜRECİ
Aspir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve SRC5 Eğitim Merkezi hakkında da bilgi veren Hüda Doğan, şöyle konuştu:
“Bursa ve Eskişehir merkezliyiz, eğitimlerimiz 49 saatten oluşuyor ve bir hafta sürüyor. Eğitimlerimizde; katılanlara Yangın Eğitim Sertifikası, öğle yemeği, sabah kahvaltısı ve eğitim merkezimize gidiş ve gelişlerde ücretsiz servis imkanımız var.”
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu

İnegöl'de hareketli dakikalar! Çok sayıda ekip sevk edildi

Bursa'ya gidiş çilesi bitti!

İnegöl Hacıkara Şelalesi'nde yağışlarla su debisi arttı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın