Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Balkanlarda geleneksel hale getirilen aşure şöleni, Bosna Hersek ve Macaristan’da da yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Balkanlarda bir gelenek haline gelen aşure dağıtımlarına devam ediyor. Muharrem ayı dolayısıyla Bursa ve Türkiye’de geleneksel olarak yapılan aşure ikramları, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile bu kez Bosna Hersek ve Macaristan’a ulaştı. Bosna Hersek Gorajde Kantonu Müftüsü Remzi Pitiç’in katılımı ile Kayseri Camii başta olmak üzere kantondaki camilerde aşure dağıtıldı. Bölgede yoğun ilgi gören etkinlik, Gorajde resmî televizyonundan da yayınlandı.
Macaristan’da ise başkent Budapeşte’de düzenlenen aşure organizasyonu, renkli görüntülere sahne oldu. Yunus Emre Enstitüsü Budapeşte Müdürü Yakup Gül ile Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri, Budapeşte’de yaşayan Türkler ve Macarlar, aşure ziyafetiyle dostluklarını daha da perçinledi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın