Hacizli olması nedeniyle İzmir Aliağa Limanında demirli bulunan ve çapasından kurtularak Foça kıyılarına sürüklenen gemi ile ilgili çalışmalar başlatıldı.
Hacizli olması nedeniyle İzmir Aliağa Limanında demirli bulunan Bodyer isimli gemi, çapasından kurtularak Foça kıyılarına sürüklenmiş, Foça aslanburnu mevkisinde karaya oturmuştu.Gemi sahipleri, olası bir tehlikenin önüne geçmek adına yanlarındaki teknik ekiple geldikleri gemiyi çalıştırmak emniyete almak için çalışmalara başladı.
Rüzgârın yön değiştirmesi ile birlikte çapası ve içindeki seyir aletleri hırsızlar tarafından çalınmış olan 97.8 metre boyunda, 3 bin 936 grostonluk gemi yüzmeye başladı ve Midilli Adası istikametine sürüklendi. Zor durumda kalan gemi sahipleri, sahil güvenlik ve Foçalı balıkçılardan yardım istedi. Harekete geçen Foçalı balıkçılar gemiyi yedeğe alarak Foça önlerine getirdi. Geminin resmi işlemleri tamamlanmasından sonra güvenli bir limana çekilmesine çalışılıyor.
S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin yaptığı açıklamada, “Gemi sahibi imdat isteği ile liman başkanlıklarını, sahil güvenliği aradı ve en son bize ulaştı. Kaymakamı aradık bilgi verdik, kendisi yapabileceğiniz bir şeyler var ise yapın deyince biz de Foçalı balıkçılar olarak gemiyi güvenli bir yere çektik. Ancak, hafta sonu olması nedeniyle resmi işlem yapılamıyor. Pazartesi gerekli resmi izin alınırsa gemiyi güvenli bir şekilde limana yanaştıracağız” dedi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın