Almanya’da Sosyal Demokrat Partisi’nin (SDP) çalışan kadınların sayısının arttırılmasına yönelik sunduğu tasarının 11 Aralık’taki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yasalaştırılmasına karar verildi.
Almanya’da Sosyal Demokrat Partisi tarafından kadınların iş hayatında daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla hükümete sunduğu kadın kotasının arttırılması teklifi tartışmalara neden olmuştu. Hristiyan Birlik Partileri’nin koalisyon protokolüne uymadığı gerekçesiyle engellemeye çalıştıkları tasarının kabul edilmesine karar verildi. 11 Aralık’ta gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında yasa olarak kabul edilecek tasarı 2016 yılında yürürlüğe girecek. Tasarı kapsamında büyük şirketlerin işçi sayılarının yüzde 30’unun kadınlardan oluşmasına ve bu yasaya uymayan şirketlere maddi yaptırım uygulanacak.
Almanya Federal Çalışma Bakanı Von der Leyen, büyük şirketlerin yönetim kurulundaki kadın oranının yüzde 4 ile sınırlı kalmasının ülkenin imajını olumsuz etkilediğini belirterek, "Eğitimli kadın sayısının fazla olduğu Almanya gibi modern bir ülkede, büyük şirketlerin yönetici kadrolarında kadınlara yönelik bu tür bir mesaj yakışık almıyor” dedi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl’de İki Arkadaş Saniyelerle Ölümden Kurtuldu

Galatasaray Maçı Öncesi RAMS Park’ta Dikkat Çeken Görüntüler

Yemek ocağa kendi çıktı, onlarca yorum aldı

Bu işin suyu çıktı dedirtecek talep!

Onlarca kişi peşinden koştu! Yorumlara tepki yağdı

İnegöl’de sosyal medyaya yansıyan af çağrısı gündem oldu

Erdoğan'ın bu sözleri 32 yıl sonra Bursa'da ortaya çıktı

İnegöl’de Ahmet Türkel Çevre Yolu’nda drift yapan sürücüye ağır ceza

İnegöl’de Alevler Yükseldi! Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

İnegöl’de “Terzi kendi söküğünü dikemez” dedirten görüntü

İnegöl'de çay bahçesinde yedi içti hesabı ödemedi



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın