Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, kırsal kalkınma yatırımları kapsamında Orhaneli ilçesinin Gümüşpınar Mahallesi’ne yeni bir gölet kazandırılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölgeye kazandırılacak göletle sulu tarıma geçecek olan çiftçinin üretiminde verimin artacağını söyledi.
Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşırken, kırsal kalkınma adımlarıyla da kentin tarımsal potansiyelini gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhaneli ilçesinin Gümüşpınar Mahallesi’ndeki gölet arazisinde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte inceleme yaptığı Gümüşpınar’a gölet müjdesi veren Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak ’Bütünşehir’ uygulamasıyla birlikte 17 ilçede de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla yapılan yatırımlarımız hızla sürüyor" dedi.
KIRSALA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ
Kırsal kesimlerde uzun yıllardır beklenen hizmetlerin artık yapıldığını vurgulayan Başkan Altepe, "Vatandaşlarımızın yıllardır beklediği ve Ankara’dan çözüm aranan işler, artık Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ eliyle Bursa’dan çözülüyor. Hedefimiz, başta dağ bölgesi olmak üzere tüm kırsalımızın daha fazla üretebilmesi, daha fazla kazanabilmesi, kuru tarımdan sulu tarıma geçebilmesi ve bu konuda çiftçilerin desteklenmesidir. Yapılması gereken tüm yatırımları yapıyoruz. Kırsalda ihtiyaç duyulan gölet inşaatlarını da Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
GÖLET GÜMÜŞPINAR’A HAYAT VERECEK
Başkan Altepe, Topuk Göletinin tamamlandığını hatırlatarak, "Orhaneli’nin Gümüşpınar bölgesi ve civarını da etkileyecek olan gölet, çok uzun yılların beklentisiydi. Büyükşehir Belediyesi olarak programımıza aldık. Projeleri tamamlandı, ihalesi yapıldı ve imalatı başlamak üzere. Havzada duvarlar örülecek, güzel bir gölet membranı serilecek ve sular burada toplanacak. Gölet bölgeye hayat verecek. Artık altyapı hazırlığı bitti, imalat başlıyor. İnşallah en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Projeleri tamamlanıp ihaleye çıkılan İkizoluk, Yeşiller ve Karaoğlanlar göletlerinin de sırasıyla yapılacağını belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesinin çiftçiyi desteklediğini sözlerine ekledi.
30 YILLIK HAYAL GERÇEK OLUYOR
Orhaneli Gümüşpınar Mahallesi Muhtarı Halil Gürbüz de Başkan Altepe’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, "Gümüşpınar’ın 30 yıllık su hayali artık gerçek oluyor. Artık arazilerimiz sulanacak, sulu tarıma döneceğiz. Şimdiye kadar kuru tarımdı ve verim düşük oluyordu. Büyükşehir sayesinde sulu tarıma geçince, verimin ve kazancın artacağına inanıyoruz. Bölgeden göç vardı, artık geri dönüşler olacağına inanıyoruz" ifadelerini kaydetti.
Başkan Altepe daha sonra bürokratlar ve Gürbüz ile birlikte Gümüşpınar’da incelemelerini sürdürdü.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

36 yaşındaki evlenmeyen kadının teyzelerine sorduğu soru viral oldu

Adliye çalışanı vatandaşlarla böyle alay etti!

"Ben bıçak altına yattım, çapulcuyla uğraşamam" sözleri çığ gibi tepkiyle karşılaştı

Bursa yolunda trafik kilitlendi! Araç kuyruğu metrelerce uzadı

İnegöl'de sağanak sonrası yol çöktü

Ormanda kaybolan 3 yaşındaki çocuğun bulunduğu an ilk sözleri yüreklere dokundu

Erzincan'da futbol topuna benzetilen cisim dev mantar çıktı

Temizlik İşçileri Topu Görünce Dayanamadı

İnegöl-Domaniç Yolunda Dolu Alarmı! Karayolu Beyaza Büründü

Apartmanın 6. katına misafire edayısla çıkan kurbanlık gündem oldu

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın