Bursa ulaşımında hijyenik alan uygulaması ilk kez Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Burulaş Şirketi’nde başladı. Deniz otobüsleri, trenler ve otobüsler nano teknoloji ile dezenfekte ediliyor.
Bursa’daki ulaşım araçları nano teknoloji ile dezenfekte ediliyor. Yolcuların sağlığı yeni nesil nano gümüş ile koruma altına alınıyor. Yeditepe Üniversitesi labotuvarlarında nano teknoloji ile üretilen nano gümüş, bakteri ve virüsleri yok ederek oluşmalarını engelleyici bir kalkan olarak görev yapıyor. Başta deniz otobüsleri olmak üzere, tüm ulaşım araçları salgın hastalıklara karşı üç ay süre ile anti-bakteriyel hale getiriliyor.
Burulaş yetkilileri, "Süpürme, silme, etil alkol kullanımı gibi geleneksel dezenfeksiyon yöntemleri, ortamdaki bakteri ve virüsleri geçici olarak uzaklaştırırken, bir koruma kalkanı oluşturmuyor. Yalnızca birkaç saat sonra daha önce çamaşır suyu gibi kimyasallarla yapılan dezenfeksiyon sonrası ortamda bakteri ve virüslere yeniden yer edip, çoğalıyor. Anti-bakteriyel Nano Gümüş dezenfeksiyonu ile kişi hareketliliğine göre en az bir, en çok üç aya kadar anti-bakteriyel koruma sağlanıyor" dediler.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu

İnegöl'de hareketli dakikalar! Çok sayıda ekip sevk edildi

Bursa'ya gidiş çilesi bitti!

İnegöl Hacıkara Şelalesi'nde yağışlarla su debisi arttı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın