Bursa’da DAEŞ ile alakalı yaptığı paylaşımları ve sempati duyduğu iddiasıyla tutuklanan sanık, “Benim DAEŞ ile bağlantım yok, canlı bomba değilim. Babam bana iftira attı” dedi.
Edinilen bilgiye göre, 19 yaşındaki M.A.T.’nin babası D.T., DAEŞ’e sempati duyduğu ve canlı bomba olabileceği iddiasıyla oğlunu ihbar etti. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden de DAEŞ ile ilgili paylaşımlarda bulunan genç Kırşehir’den Bursa’ya geldiği sırada Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terminal girişinde otobüste gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen genç tutuklandı.
M.A.T. hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada M.A.T. ilk kez hakim karşısına çıktı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen genç, “Babam çiftçilik işiyle uğraşıyor. Babam, bana az para verdiği için kendisiyle anlaşamıyorduk. Kendisi pinti birisi, bana iftira atıyor. İ.G. isimli biriyle internetten tanıştım. Kendisi benim Bursa’ya gelmemi kabul etti. Orada iş bulacaktım. Otogara geldiğim sıra girişte beni polis yakaladı. Adana’da polis beni akıl hastanesine götürmüştü. Oradan bana ilaç verdiler. Ben o ilaçları içince horasanlar görüyorum. O sırada da ilacı içmiştim. Bağırdım, çağırdım. DAEŞ üyesi değilim. Canlı bomba olma durumum söz konusu bile olamaz. 17 yaşında Suriye’ye, 19 yaşında da Bursa’ya gittiğim için baba bana iftira attı. DAEŞ’de Hanzala diye birini tanımam. Sohbetlerine gitmedim. DAEŞ’in görüşlerini kabul etmem. Ben Mucur’da her zaman imamın arkasında namaz kıldım. 55 gündür de ilaçlarımı kullanmıyorum. Kendimi şuanda çok rahat ifade edebiliyorum” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın