negöl´e bağlı, özellikle ihracata yönelik meyveciliği ile ünlü Edebey Mahallesi´nde faaliyet gösteren, Marmara bölgesinin ilk Buzhanesinin yol sıkıntısı, mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Günde onlarca TIR´ın sevkiyat için kullandığı, oluşan çamura batma ve devrilme tehlikesinin yaşadığı yolun asfalt yapılması için gerekli başvuruları yaptıklarını dile getiren mahalle sakinleri, buna rağmen hiçbir çalışmanın yapılmamasından dolayı yetkililere tepki gösterdiler.
10 MAHALLENİN YOLU BURADAN GEÇİYOR

Buzhane yolunda toplanan mahalle sakinleri ve meyve üreticileri tepkilerini dile getirdiler. Edebey Mahallesi sakinlerinden ve meyve üreticisi Mustafa Cengiz, “2008 yılında Edebey Mahallesi´nde asfalt çalışması yapıldı. Buzhane yoluna doğru olan 300-400 metrelik bir yol asfaltlanmadı ve bugüne kadar kaldı. Bu sıkıntıyı çözmek için söz verdiler fakat hala daha bir girişimde bulunulmadı. Üzerinden 6-7 ay geçti. Buraya yaklaşık 2 bin tane TIR gelip, gidiyor. Mahallemizin üzerinde 10 civarında mahalle var, oralara geliş gidişlerde sıkıntı yaşanıyor. Dere çalışması yapıldı, yol daraldı. TIR´lar dönemiyor ve devrilme tehlikesi yaşıyorlar” dedi.

ERBİL´E KADAR BÖYLE BİR YOL GÖRDÜYSEM NAMERT OLAYIM

Mahalle sakini Mustafa Demir ise, “Sabah akşam kaza oluyor. Ben 2002´den beri AK Parti´nin arkasından giden bir insanım. Biz gidiyoruz ama ezbere gidiyormuşuz, haberimiz yok. Üye olmaya gittiğimiz zaman İlçe Başkanımız Adem Demirel´e, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın yardımcısına sorunumuzu ilettim. İş bu boyuta geldi. Kaç kişiye söylediysek hepsi kaçtı. Şu anda da mahallemize bu konuyla ilgili çağırdığımızda kaçan çok kişi var. Burada bizim 5 bin tonluk bir tesisimiz var. Bu tesise 10 bin ton mal girip, çıkıyor. Önceki akşam buradan TIR geldi, benim arabama da vurdu. Buradan Irak Erbil´e ihracat oluyor. Ben kendim de ticaret yapıyorum, Erbil´e kadar giden bir insanım. Ben daha ömrümde İnegöl´ün dışına çıktıktan sonra Erbil´e kadar böyle bir yol gördüysem namert olayım. Böyle bir yol Türkiye Cumhuriyeti´nin hiçbir yerinde yok. Devletimiz, benim 2002´de beri arkasına takılıp gittiğim AK Parti bu kadar zayıf mıydı da bu yolu yapamadı? Muhtarımız gidip arz edemiyor mu? O da arz etti, bizzat gidip ben kendimde arz ettim. Muhtarlıkta bir iş kalmadı. İlçe Başkanı Adem Demirel´e sorunu ilettik. Yapacağız dediler ancak aradan 1,5 sene geçti, neyi yaptınız? 1,5 sene önce burada dereye taş yapıldı. Onlar yapılırken Ramazan´da benim evimin önüne büyük büyük taşlar getirdiler, takır takır dereyi yaptılar, yolları bozdular. 1,5 seneden beri bu yol böyle. Burada menfaati için iş yapmayıp da iş yapıyormuş görünenleri de Allah-u Teâlâ başımızdan def etsin” dedi.