İzmir’in Karşıyaka ilçesinde görme engelli vatandaşlar için oluşturulan sarı çizgileri işgal eden sürücülere ceza yağdı.
Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yaya kaldırımlarında oluşturulan hissedilebilir sarı çizgilerin sürücüler tarafından işgal edilmesi, Karşıya Belediyesi ekiplerini harekete geçirdi. Engelli vatandaşlar tarafından çok şikayet alınan ve sürekli sarı çizgilerin üzerine araçların park edilmesi nedeniyle inceleme başlatan ekipler, yaklaşık bin sürücüye ceza kesti. Ekipler, çevredeki esnaf ve vatandaşları da, bu yollarda geçişe engel olacak şekilde araç ve motosiklet park edilmemesi, masa, sandalye konulmaması konusunda da uyardı. Belediye tarafından başlatılan bu uygulama ise vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.
İlçenin tüm sokak ve caddelerini engelsiz hale getirmek için çalıştıklarını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, “Görme engelli vatandaşlarımız için yaygınlaştırdığımız hissedilebilir yaya yürüyüş yolları da bu anlamda değer taşıyor. Bu yolların herhangi bir şekilde kapatılmaması bizler ve engelli vatandaşlarımız için çok önemli. Araç sürücülerinin, esnafımızın bu konuda hassas davranmasını istiyoruz” dedi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!




Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın