Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 20 yaşındaki Abdulkadir Tamir isimli genç, yüzyıllardır keşfedilemeyen pi sayı sisteminde yeni bir sistem keşfettiğini ve sayıların Pi sayısına orantısal uzaklıklarını keşfettiğini iddia etti.
Henüz 17 yaşındayken “Robot beyni” ismini verdiği robotlarda yapay zeka ve yetenek konulu çalışmasıyla TÜBİTAK’ın ilgisini çeken ve çalışması onay gören Abdulkadir Tamir, dünyada yüzyıllardır bulunamayan yeni bir Pi sayı sistemi bulduğunu iddia etti. Tamir, “Denge Teorisi” ismini verdiği kendi buluşu sayesinde Pi sayısının yaklaşık değerleri üzerinde çalışma yaptığını ve bu çalışma sayesinde sayıların denge merkezlerini, altın oran sayısına uzaklığını ve sayıların pi sayısına orantısal uzaklıklarını bulduğunu söyledi.
Bu sayı sisteminde iddia ettiği konuların formülünü de bulduğunu ileri süren Tamir, “Ben yüzyıllardır kullanılan bir sistemin içerisindeki keşfedilmeyen bazı sırları gün yüzüne çıkardım. Matematiğe biraz olsun katkım olması amacıyla da sayıların denge teorisini yazdım. Bu buluşumu yakında onaylatıp bir makale ile dünyaya duyuracağım” şeklinde konuştu.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Galatasaray Maçı Öncesi RAMS Park’ta Dikkat Çeken Görüntüler

Yemek ocağa kendi çıktı, onlarca yorum aldı

Bu işin suyu çıktı dedirtecek talep!

Onlarca kişi peşinden koştu! Yorumlara tepki yağdı

İnegöl’de sosyal medyaya yansıyan af çağrısı gündem oldu

Erdoğan'ın bu sözleri 32 yıl sonra Bursa'da ortaya çıktı

İnegöl’de Ahmet Türkel Çevre Yolu’nda drift yapan sürücüye ağır ceza

İnegöl’de Alevler Yükseldi! Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

İnegöl’de “Terzi kendi söküğünü dikemez” dedirten görüntü

İnegöl'de çay bahçesinde yedi içti hesabı ödemedi

İnegöl'de orman yangını!



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın