İnegöl’ün "İnegöl Alası" adıyla tescilli ayçekirdeği hasadı başladı. hasadı yapılan çekirdekler cumartesi Pazarı alanında kurutulmaya başlarken, aniden bastıran yağış kurutmayı engelledi.
İnegöl Alası olarak bilinen ayçekirdeğinin hasadının başlamasıyla birlikte üreticiler tonlarca çekirdeği Cumartesi pazarı alanına serip burada kurutuyor. Üreticiler yaşlı genç çoluk çocuk demeden güneş altında saatlerce bekleyip kuruyan çekirdekleri topluyor.
Cumartesi pazarı alanında ürününü kurutan çiftçi Remzi Okan, "Biz hep böyleyiz. Çin çekirdeği bizi çok etkiledi. Bizim çekirdek Çin çekirdeğinden daha güzel. Yetkililerin önlem alması lazım. Dönümde çekirdeğe verilen çileye bak. Toprak icar, icarlar pahalı, mazot pahalı. Derdimizi kime anlatacağız bilmiyorum. Bu erken kesim nedeni ise en son ki yağmurlar çok yağdı. Çürüyecek diye kestik. Tam olgunlaşmaya başladığında kestik. Kesmemek lazımdı ama ürün dik durmadı. Bayram sonu bir hafta sürer hasat dönemi biter" dedi.

















Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın