Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ailelere gerekli sosyal hizmetlerin yerinde verilebilmesi amacıyla Bakanlık tarafından geliştirilen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
İnegöl Belediye Başkan Alinur Aktaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, İnegöl Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Serpil Noyan ile ASDEP personeli, ihtiyaç sahibi aileleri tespit etmek, onlara bilgi vermek ve sosyal sorunların analizine imkân verecek alan tarama yapabilmek için İnegöl´ün mahallelerini tek tek dolaştı.
Mahallelerde, ailelerle, yaşlılarla, engellilerle ve toplumun dezavantajlı kesimleriyle birebir temas halinde olan muhtarlardan alınan bilgilerle Hamzabey, Cerrah ve Maden mahallelerinde toplam 4 hane ziyaret edilerek ihtiyaç sahibi ailelere evde bakım hizmeti, sosyal ekonomik destek ve psiko-sosyal destek verilmesi kararlaştırıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Erkut Öneş, İnegöl´de merkeze ulaşmakta zorluk çeken ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret edip, sorunlarını ilk ağızdan dinleyerek hasbihal etti ve ihtiyaçların ivedilikle giderileceğini dile getirdi. İl Müdürü Öneş, “Güçlü toplumun temeli güçlü ailedir. Ailelerimizin ve bireylerin mağduriyetlerini tespit etmek, sosyal riskleri belirlemek, önleyici tedbirleri almak ve arz odaklı bir hizmet sunmak bizim aslı görevimizdir. Hiçbir kardeşimiz kendisini çaresiz hissetmesin. ASDEP ziyaretlerimiz Bursa´mızda tek bir mağdur aile kalmayana kadar devam edecektir” dedi.

















Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın