Nesli tükenmekte olan Akdeniz fok balığı Marmara Denizi’nde görüntülendi. Nadir görülen Akdeniz foklarının Biga Yarımadası kıyılarında bulunan mağaralarda yaşadıkları tespit edildi.
Sualtı Araştırma Derneği - Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) Çanakkale’nin Biga Yarımadası kıyılarında nesli tükenmekte olan ve çok nadir görülen Akdeniz fok balıklarının yaşadığını ortaya çıkardı. Yaklaşık 6 aydır süren çalışmalar neticesinde SAD-AFAG, 12 memeli türünden biri olan Akdeniz foklarının Çanakkale’nin Biga Yarımadası kıyılarında bulunan mağaralarda yaşadıklarını tespit etti. Yaşam alanları tespit edilen foklar, SAD-AFAG tarafından su üzerinde ve altında görüntülendi.
Sualtı Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Veryeri, Akdeniz foklarına ulaşmak için yaptıkları çalışmaları ve sonuçlarını, Richmond Otel’de düzenlenen toplantıda anlattı. Veryeri, bölgeye yapılması planlanan termik santrallerin foklara zarar vereceğini iddia ederek, “Canlının bu alanı kullandığı belgelendi. Mağara içi çekimler karadan gözlemler video ve fotoğraf çekimiyle belgelendi. Kıyılarda yapılması planlanan 7 termik santralin yıkıcı etki yapacağı ilgili kurumlara sunulmuş olan raporda belirtilmişti” dedi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın