Güney Kore Sağlık Bakanlığı, Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 14’e yükseldiğini doğruladı.
Güney Kore’de kısa sürede salgın haline gelen ve ülkede kaosun yaşanmasına neden olan Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Güney Kore Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, başka bir hastadan bulaşan virüs nedeniyle 67 yaşındaki bir kadın hastanın da dün yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 14’e yükseldiği kaydedildi. Dün 12 yeni vakanın tespit edildiği kaydedilen açıklamada, ülke genelinde MERS vakalarının 138’e ulaştığı belirtildi. Açıklamada, MERS virüsü nedeniyle hayatını kaybeden hastanın daha önceden de çeşitli sağlık sorunları yaşadığı kaydedilirken, Suudi Arabistan dışında başka bir ülkede geniş çapta görülen virüsün hastanelerde bulunan hastalarda görüldüğü belirtildi.
Öte yandan yaklaşık 2 bin 900 okul ve anaokulunun da tedbir amacıyla kapatıldığı ifade edilirken, Tayvan’da da MERS salgını nedeniyle yapılan hazırlıklara hız verildiği ve Tayvan Havayolları’nın Güney Kore’ye gerçekleştirdiği uçuşların büyük bir kısmını iptal ettiği belirtildi.
Salgının hızla yayıldığı Güney Kore’de geçtiğimiz günlerde MERS virüsü tespit edilen bir hastanın Mediheal Hastanesi’ni ziyaret etmesinin ardından şiddetli belirtilerin görüldüğü hastane geçici olarak kapatılarak, hastanede bulunan 79 hasta ve 29 çalışanın bir kısmı taburcu edilmiş, bir kısmı ise karantina altına alınmıştı. Daha önce de MERS vakalarının artması sonucu St. Mary’s Hastanesi geçici bir süre için kapatılmıştı. Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-Hye 14-18 Haziran tarihlerinde ABD’ye gerçekleştireceği seyahatini de iptal etmişti.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu

İnegöl'de hareketli dakikalar! Çok sayıda ekip sevk edildi

Bursa'ya gidiş çilesi bitti!

İnegöl Hacıkara Şelalesi'nde yağışlarla su debisi arttı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın