Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nde Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres’i Mardin’deki Midyat AFAD Geçici Barınma Merkezi’nde kabul edecek ve Suriyeli sığınmacılarla birlikte bir iftar yemeğine katılacak.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Dünya Mülteciler Günü’nün, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1951 tarihli “Mültecilerin Hukuki Statüsü’ne İlişkin Cenevre Sözleşmesi”nin 50. Yılı vesilesiyle aldığı karar uyarınca 2001 yılından buyana her yıl 20 Haziran’da kutlandığı anımsatıldı.
Bu günün amacının, dünya genelindeki mültecilerin durumlarının uluslararası kamuoyunun gündemine getirilmesi ve sorunlarına ortak çözümler bulunması için farkındalığın artırılması olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bu çerçevede Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri önemli sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülkeleri ziyaret ederek, savaştan, zulümden ve insan hakları ihlallerinden kaçan bu savunmasız insanların içinde bulundukları zor durumu içeren mesajını mültecilerin kaldıkları barınma merkezlerinde vermektedir. BM Mülteciler Yüksek Komiseri Sayın Guterres, ‘Dünya Mülteciler Günü’ vesilesiyle bu yıl 17-21Haziran2015 tarihlerinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecektir. Söz konusu ziyarette, yüzyıllardır, ülkelerinden ayrılarak yeni bir yaşam alanı arayan kişilere güvenli bir liman olan ve hâlihazırda ‘dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapan’ ülkemizin 2 milyon Suriyeli ve Iraklı sığınmacıya sağladığı koruma ve hizmetlerin dünya kamuoyunun dikkatine getirilmesi hedeflenmektedir.”
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın