Kamuoyunda “yargı paketi” olarak bilinen Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
52 maddeden oluşan ve yargının sorunlarının çözümü amacıyla hakim ve savcıların özlük haklarında bir takım iyileştirmelerin yapıldığı teklifle Noterlik Kanununun bazı hükümleri de güncelleniyor. Ceza uygulamasında ortaya çıkan sorunların çözümü amacıyla bazı koruma tedbirleri ile usule ilişkin hükümlerde değişikliklerin de öngörüldüğü teklifte ayrıca, idari yargıda görev yapan hâkim ve savcılardan hukuk fakültesi mezunu olmayanların, belirli bir süre mesleği icra etmeleri şartıyla sınavsız olarak hukuk fakültelerine kayıt yaptırabilmelerine imkân sağlanıyor.
Hakim ve savcılar hakkında bazı disiplin cezaları bakımından af getiren teklifin Genel Kurulda yapılan görüşmelerinde CHP, MHP ve HDP, özellikle “makul şüphe” konusunda itirazlarda bulunurken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teklifin görüşmeleri esnasında daha önceden yaptığı açıklamalarda, “Makul şüphe ile tutuklama bizim hukukumuzda yok. CMUK’nın 100. maddesi çok açık, tutuklama kararı verilebilmesi için aranan şüphe makul şüphe değil, somut delile dayanan kuvvetli şüphedir” diyerek cevap vermişti. Yargı paketi ile ilgili Genel Kurul’da yapılan elektronik oylamada 228 oy kullanıldı, kullanılan oylardan 211’i kabul, 17’si ret olarak belirlendi ve teklif kabul edilerek kanunlaştı.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler

İnegöl'de 4 katlı apartmandaki kaçak yapı yıkıldı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın