Dezavantajı gruplara yönelik projeleri ile farkındalık oluşturmaya devam eden Yıldırım Belediyesi, işitme engelli vatandaşlara yönelik işaret dili ile Ramazan sohbeti düzenliyor.
Daha önce duyma ve konuşma engelli vatandaşlar için Cuma hutbesinin ve din görevlisinin vaazının işaret diliyle aktarılmasını sağlayan yardımcı olan Yıldırım Belediyesi, ramazan ayında da engellilere pozitif ayrımcılık yapıyor. Barış Manço Kültür Merkezi’nde işitme ve konuşma engelli vatandaşlar için düzenlenen sohbet programında Yıldırım Müftülüğü’nün görevlendirdiği vaizinin anlattığı konular, Yıldırım Belediyesi görevlisi tarafından işaret diline çevriliyor.
Yıldırım’ın yanı sıra çevre ilçelerden katılan işitme ve konuşma engelli vatandaşların oldukça memnun kaldıklarını ifade ettikleri etkinlik, Ramazan ayı süresince her Pazar saat 14.00’te gerçekleşecek.
Engellilerin, dört duvar arasında yaşamaya mahkum edilmek yerine sosyal yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, göreve geldikleri ilk günden itibaren engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak projeler geliştirdiklerini vurgulayarak, “Engellerin, insanların zihin dünyasında ördüğü duvarlardan ibaret olduğunu bilerek bu duvarları yıkıyoruz. Engelliler bizim öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alıyor. Bu kardeşlerimizin sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer alabilmesi için, onların rutin ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmaların yanı sıra son olarak camilerimizde okunan vaaz ve hutbeleri işaret diline çevirerek engelli vatandaşlarımızın ibadetlerini eksiksiz olarak yapmasına katkı sağlıyoruz. ‘Engelsiz Mutfak’ ve ‘Müzik Akademisi’ gibi projelerle engelli kardeşlerimizin ne kadar yaşama sevinci ile dolu olduklarını görüyoruz" diye konuştu.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl'de Parkta Renkli Anlar! Çocuklar Su Tankeriyle Serinledi

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı




Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın