Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, “İddia ile söylüyorum 76 milyon yurttaşın hangi mezhepten olursa olsun inançlarının güvencesi de CHP’dir, laik, demokratik devlet düzenidir” dedi.
Başbakan Davutoğlu’nun il kongrelerinde CHP’yi hedef aldığını söyleyen Koç, “Yalan kadar insanı alçaltan bir şey yoktur. Yalan ile iman bir arada durmaz. Haram yiyenin duaları kabul edilmez” ifadelerini kullandı.
Koç şunları kaydetti:
“Cumhuriyet Halk Partisi, Peygamberimiz ile ilgili karikatürleri sanki savunuyormuş gibi suçlayan ifadeleri alçakça, aşağılık birer yalandır. Yüz kere söyledik, bin kere söyledik. ‘Siyaset iknaya dayanır’ dedik. ‘İnançlar ve bu çerçevedeki kutsallar ise özel alanlardır’ dedik. ‘Tartışılmazdır’ dedik. ‘Herkesin bu kutsallara saygılı olması gerekir’ dedik. İddia ile söylüyorum 76 milyon yurttaşın hangi mezhepten olursa olsun inançlarının güvencesi de CHP’dir, laik, demokratik devlet düzenidir.”
Koç şöyle devam etti:
“Komik olmak bir sanattır, beceridir. Sen bunu bile beceremeyen bir nüshasın. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ‘herkesin inancına, kimliğine saygılı olduğumuzu, insanların inançları ve kutsalları hiç kimse tarafından tahkir konusu yapılamayacağını Sayın Genel Başkanımız defalarca ifade etti. Hazreti Muhammed’in ve Ehli Beytinin tüm Müslümanlar tarafından kutsandığını, bu değerlerin resmedilmesinin, karikatüre edilmesinin asla kabul edilemez olduğunu bizler de, genel başkanımız da ifade etti.”
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın